Portakal Yağı Faydaları Nelerdir ?

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir ? 7

Paylaş

Alternatif tıp alanında en oldukca kullanılan araç-gereç listesinin başlangıcında şüphesiz bitkisel yağlar bulunmakta. Bu yağlar ya meyvelerden yada şifalı otlardan elde edilmektedir. Her yağın kendine ilişkin bir elde edilme yöntemi vardır. Bu meyveden meyveye, bitkiden bitkiye, hatta tohumdan tohuma dahi değişkenlik izah edebilir. İşte bu yağlardan bir tanesi de portakal yağıdır. Esansiyel uçucu bir yağ olma hususi durumunu taşır. Tamamen soğuk pres uygulanarak elde edilmiş bu yağ portakal kabuğunun eşi olmayan aroma özelliğinden elde edilmektedir.

Portakal Yağı Ne İşe Yarar ?

Birçok faydası olan bitkisel bir yağdır. Her tür kullanıma uygun antiseptik, antidepresan, mikrop öldürücü vb etkilere haiz güçlü bir yağdır. Hoş bir kokusu olan bu yağ, aromaterapi alanında da kullanılabilen eşi olmayan bir yağ türüdür. Mutfakta pasta çörek yapımında, tatlılarınızda portakal aroması kullanmak isteğiniz anlarda birkaç damla ile bu etkiyi sağlayabilirsiniz. Bayram zamanlarında, bayram öncesi meydana getirilen anne çöreklerinde dahi kullanılabilmektedir. Hamur harcı karışımı daha sıvı halde iken 3 damla portakal yağını bu karışıma ilave ederseniz portakal aromalı bir çörek elde etmiş olmuş olursunuz.

Aynı işlemi pasta ve keklerde de gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Mutfaktaki kullanım alanı yalnız yiyecek ve tatlılar değildir elbet. Hem de temizlikte de kullanılabilir bir yağ türüdür. Mobilyalarınızda ve dolaplarınızda oluşan lekeler için de portakal yağı kullanabilirsiniz. Yüzeysel oluşan lekeler için birebir tesir ederek lekenin yok olmasını sağlar. Üstelik tamamen naturel ve organik bir metod ile.

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir ? 14

Poratal Yağı Kullanım Alanları

Portakal Yağının bildiğiniz suretiyle hoş bir kokusu vardır. Bu koku sebebi ile sabun, krem, şampuan, esans, parfüm, kozmetik vb benzer biçimde alanlarda da kullanılabilmektedir. Bilhassa Mardin ve Antep yöresinde üretilen, çoğu zaman banyo dekorasyonu için kullanılan bu sabunlar ülkemizin dünyanın ayrı noktalarına ihracat edilmektedir.

Portakal Yağının Antidepresan Tesiri

Barındırdığı mistik koku yardımıyla vücutta dinginlik ve sükunet sağlar. Sinir ve stres anında bileklere bir iki damla portakal yağı sürüp ovalayınız. Ortalama iki üç dakika devam eden bu işlem sizi anında sakinleştirecektir. Bayanlar için tane ve menopoz döneminde görülen sıkıntılar için bilhassa tavsiye edilebilir bir yağ çeşididir.

Portakal Yağının Saça Faydası

Hepimizin de bilmiş olduğu suretiyle yoğunluk, stres, iş yaşamı, yanlış ürün kullanımı, yanlış işlem vb benzer biçimde nedenler ile saçlar yıpranmaya adım atar ve hazin son olarak da dökülme meydana gelir. Bu tarz şeyleri önlemek için bir çok hanım güzellik salonlarını arşınlar iken bir çok da evde saç bakımı uygulamaya iş yapmaktadır. İşte evde uygulanabileceğiniz ve saçlarınızı toparlayacak portakal yağlı bir maske tarifi.

Portakal Yağı Maskesi

  • 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı (katı halde bulunur genel anlamda)
  • 1 çorba kaşığı Portakal yağı
  • 1 tatlı kaşığı jojoba yağı

Peki, portakal yağı maskesi iyi mi hazırlanmış olur ? Verilen malzemeleri belirtilen oranlarda karıştırın ve dipten uca olacak şekilde masaj yaparak saç derinize iyice uygulayın. Ortalama bir saat beklemeye alın ve ılık su ile durulayınız. Böylelikle saçlarınıza gereksinim duyan vitamini aşılayacak, açlığını duyduğu rutubet oranını portakal yağı kazandıracaksınız.

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir ? 15

Portakal Yağının Cinsel Güce Faydası

Portakal yağı için bilinmeyen bir data ise afrodizyak etkili olduğu gerçeğidir. Evli çiftler içinde yaşanmış olan sex problemi zaman içinde ikili tarafların birbirinden uzaklaşmasına ve bir tarafın cinselliği istenmesine karşın öteki tarafın buna red cevabı vermesine niçin olur. Hatta kimi zaman her iki taraf da istemesine karşın bir türlü cinsel birleşme istenilen şehvette meydana gelmez. Evlilik süresi uzadıkça cansızlaştığı kabul edilen bir sorundur cinsellik. Oysaki ilk başlarda olduğu benzer biçimde zevk alınması ihtiyaç duyulan bir durum olmalıdır. Eğer bu sorunlardan birini dahi yaşıyor iseniz portakal yağı kullanabilirsiniz. Tek başına cilde uygulanabilen fakat duyarlı ciltlerde tahrişe yol açmış olduğu için jojoba yağı, badem yağı yada zeytinyağı ile seyreltilmiş olması gerekmektedir. Cinsel performans artışı için bir bardak suya birkaç damla damlatılarak içebilirsiniz. Yada güç değil zevk arıyor iseniz, kasık, göğüs, boyun, bilek ve dudaklarınıza bu yağı küçük masaj hareketleri ile uygulayın. Portakal Yağının yaymış olduğu koku adam içinde hanım için de afrodizyak tesiri yaratır. İsteksizlik, iktidarsızlık benzer biçimde sorunların çözümünü sağlar. Böylelikle cinsel ilişki süresini uzatmış olur hemde cinsel gücü arttırmış olmuş olursunuz.

Portakal Yağının Yararları

  • Kas vb spazm sorunlarını giderir.
  • İshal ve kabızlık sorunları için birebir bir yağ çeşididir. Bir bardak suya birkaç damla damlatılarak içebilirsiniz. Günde bir kere yapacağınız bu işlemi probleminin çözümü gerçekleşene kadar devam ettirin. Böylelikle bağırsak sorunları yaşamaktan kurtulabilirsiniz.
  • Mide ağrıları yaşıyor iseniz bu yağı kullanabilirsiniz.
  • Bu yağdan elde edeceğiniz C vitamini ile immün sisteme katkı sağlayarak soğuk algınlığı, grip, nezle, bronşit, zatürre benzer biçimde sorunların önüne geçerek bağışıklık sistemini kuvvetlendirebilirsiniz.
  • Toksik tesirleri yok ederek cildinize rahatlık kazandırır. Eğer cildinize seyrelterek uygularsanız zaman içinde kılcal damarlara tesir ederek doku şişkinliklerinin önüne geçebilirsiniz. Eğer şişkinlik oluşan bölgeler var ise şişkinliği dindirmek için kullabilirsiniz.
  • Krampların dinmesini sağlar.
  • Ciltteki çizgilerin zaman içinde kaybolmasını sağlar. Böylelikle yaşlanma etkilerini en aza indirmiş olmuş olursunuz.

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir ? 16

  • İltihap kurutma özelliği vardır. Eğer ödem oluşmuş bir yaranız var ise direkt olarak uygulayabilir ve bu sorundan kurtulabilirsiniz. Ek olarak enfeksiyonu yok etmeye destek sağlar. Mikrop öldürücü özelliğe haiz olduğundan dolayı alerjik reaksiyonlar üstünde pozitif yönde sonuçlar göstermektedir.
  • Kollajen üretimini aktive eder. Böylelikle dokunun şu demek oluyor ki cildimizin daima sıhhatli ve pürüzsüz olmasını sağlar. Üstelik bu yöntem, bir çok maske ve zahmetli işlemlerden daha etkilidir.
  • Antibiyotik, ağır ruhsal problemler için kullanılan ilaçların negatif etkilerini en aza indirger. Eğer gün içinde seyrelterek portakal yağı içerseniz, hem içerden hemde dışardan vücudunuzu bir koruma kalkanına almış olmuş olursunuz. Böylelikle de zaman içinde istediğiniz canlı, diri ve sıhhatli bir cilde haiz olabilirsiniz.
  • Son olarak tertipli kullanım ile selülit oluşumunu önleyip, oluşan selülitlerin de kırılmasını sağlayarak parça parça selülitten kurtulmanızı sağlar. Selülite veda etmek için portakal yağını kati tesir için eşit oranlarda biberiye yağı ile karıştırın. Ondan sonra bu karışımı selülit oluşumu gözlenen bölgeye uygulayın. Doğal olarak masaj yaparak uygulamayı unutmamanız gerekir. Ondan sonra uygulama bitişinin peşinden 30 dakika beklemeye alın. Son olarak da durulayınız. Eğer bulabilirseniz eşek sütü sabunu ile vücudunuzu sudan geçirin. Bu sabun hem selülitten hemde oluşan batık ve lekelenmelerden kurtulmanızı elde edecektir.

Tamamen disiplinli ve kesin olmanız gerekmektedir. Bu şekilde istediğiniz etkiyi yakalayabilirsiniz. Unutmadan bu yağı yalnız eczane ve aktarlardan uygun saklanma koşuları sağlanmış ise alınız. Bildiğiniz benzer biçimde soğuk pres olduğundan buz dolabında saklanmalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir